Skautski muzej

Osijek

 
 
 
Izbornik
Klub brđana "Javor"
 
     
 

Vremensko razdoblje

 

...

UVOD

...

1914. - 1916.

...

1919. - 1940.

...

1952. - 1991.

...

1991. - do danas

     
 
     
 
 
 
Zadnji put osvježeno: 1.4.2005.
 
webmaster:
 
     
     
 
 
Projekti:
 
 
 
     
     
 
Linkovi:
 
 
 
 
     
     
     
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Klub brđana "Javor"

(1986. -1991.)

Naime priča o klubu brđana "Javor" počinje 16.3.1986. kada su svi brđani bivšeg SIO Osijek bili u jednom klubu brđana, a na inicijativu pokojnog gospodina Dragomira Šulca i prijedlog gospodina Zorislava Babića. Klub brđana je okupljao sve brđane s područja Saveza izviđača opčine Osijek.

Fotografija s brđanskog bivka na Zvečevu 1990.

brđani iz Osijeka i Koprivnice

Članovi kluba ne prestaju raditi ni tijekom domovinskog rata već se uključuju zajedno s ostalim izviđačima u specijalne izviđačke jedinice, a kasnije u postrojbe Hrvatske vojske i jedinice specijalne namjene Civilne zaštite. Na žalost nekoliko članova kluba je dalo i ono najdragocjenije u tim vremenima –svoj život: Vladimir Miklavčić Draco, tadašnji predsjednik kluba i Božidar Moher Božo.


1993. godine klub okuplja članove i nastavlja s radom te se na inicijativu njegovih članova osniva Odred izviđača "Quercus" tj. današnja Udruga izviđača "Slavonski hrast" Osijek s klubom kao sastavnim dijelom. Od tada klub ima uspona i padova u svom radu. Dio njegovih članova radi direktno s mlađim članovima u družinama, jatima i patrolama.

povratak

(povratak)

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
 
     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Lokrumska 5
31000 Osijek