Skautski muzej

Osijek

 
 
 
Izbornik
SČI "Ljubomir Milinković" Bijelo Brdo
 
     
 

Vremensko razdoblje

 

...

UVOD

...

1914. - 1916.

...

1919. - 1940.

...

1952. - 1991.

...

1991. - do danas

     
 
     
 
 
 
Zadnji put osvježeno: 2.4.2023.
 
webmaster:
 
     
     
 
 
Projekti:
 
 
 
     
     
 
Linkovi:
 
 
 
 
     
     
     
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Samostalna četa izviđača "Ljubomir Milinković" Bijelo Brdo

(1973. - 1991.)

Starješina čete je bio Bogdan Bogdanović nastavnik likovnog odgoja na OŠ „Ljubomir Milinković“ Bijelo Brdo, a vođa čete: Tihomir Smiljanić. Bilo nas je prosječno oko 60 clanova.
Istaknutiji članovi: Bogdan Bogdanović, Marko Kozlović učitelj ruskog jezika, Borislav Katić, Zvonko Gerhard, Slobodan Volarev, Tihomir Smiljanić, Vitomir Smiljanić, Branko Uglješić, Mile Miljašević, Jovanka Trbić, Nenad Nikšić Delija, Dragoslav Mijačević.
Naša četa je organizirala samostalno izlete, logorovanja i druge akcije te sudjelovala u ostalim težišnim aktivnostima Saveza izviđača općine Osijek, Saveza izviđača Hrvatske i Saveza izviđača Jugoslavije, kao što su „Cvijet uz spomenik“, „Izviđači zbor!“, „Zavjet uz granični kamen“, „NNNI“ lokalnog i republičkog značaja, u skladu s ciljevima i programskim zadacima Saveza izviđača Jugoslavije. Važno je istaknuti da su u akciji Saveza izviđača Hrvatske „NOT-79.“ – Noćnom orijentacionom takmičenju, u povodu Dana republike 1979., čiji je izvršni organizator bio Odred izviđača-zrakoplovaca „Franjo Kluz“ iz Osijeka, domaćini bili: naša četa, Osnovna škola „Ljubomir Milinković“ Bijelo Brdo i Mjesna zajednica Bijelo Brdo. U četi je radilo 5 muških vodova i 1 ženski vod. U sjećanju mi je ostao bivak u okolici mjesta na lokaciji Čotovi izmedu Bijelog Brda i Aljmaša, te akcija za Dan izviđača u Osijeku gdje je naša četa sudjelovala na propagandnom logoru.

 

Podataka za sada nemamo previše, par fotografija i sliku pečata.

1979. smotra čete koju vrši gospodin Milan Lukić (komandir vatrogasaca u Bijelom Brdu)

i Tihomir Smiljanić vođa čete, u parku, Bijelo Brdo

1979. kod pošte u Bijelom Brdu

 

Napisao:
Dragoslav Mijačević, 2023.

 

povratak

(povratak)

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
 
     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Lokrumska 5
31000 Osijek